Sluiten

Herhaal medicatie

Aanvragen herhaalrecept

Via dit formulier kunt u herhalingen van recepten door de apotheek laten klaarmaken. Let op: dit geldt alleen voor recepten waarvan u reeds een briefje heeft ontvangen (of in de apotheek ligt). Heeft u geen herhaalbriefje, vraag dan uw herhaling aan bij de huisarts.

Wanneer u voor 11.00 uur 's morgens dit formulier verstuurt, krijgt u de volgende werkdag via e-mail van ons bericht wanneer het geneesmiddel gehaald kan worden. Neemt u wel uw originele recept mee?

 

Automatisch herhalen?

Apotheek de Waluwe biedt ook de pro-actieve herhaalservice aan. Dit houdt in dat wij zelf herhaalrecepten voor u aanvragen bij uw huisarts en klaarleggen in de apotheek. U krijgt automatisch een berichtje zodra de medicijnen klaarliggen. Ideaal? Lees hier hoe u zich hiervoor kunt aanmelden.

 

Vraag herhaalrecept aan

Sluiten

Stel een vraag

 • DD slash MM slash JJJJ
Sluiten

Inschrijven

 • U kunt zich hieronder inschrijven bij onze apotheek. Met het formulier kunt u ook een wijziging doorgeven - bijvoorbeeld bij een verhuizing. Verzend voor elk gezinslid een apart formulier.
 • MM slash DD slash JJJJ
 • Selecteer uw verzekeraar Let op: indien u de eerste keer de apotheek bezoekt, neemt u dan altijd uw verzekeringspapieren mee. Ook wanneer uw verzekering wijzigt, vragen wij u vriendelijk de nieuwe pas mee te nemen.
  Van belang voor de medicatiebewaking wanneer u (onverwachts) een andere apotheek in de regio bezoekt.
  We hebben deze gegevens nodig om medicatiebewaking uit te kunnen voeren.
  We hebben deze gegevens nodig om medicatiebewaking uit te kunnen voeren.
 • Bijv. ten behoeve van medicatiebewaking (allergie, geschiedenis, overgevoeligheid, ziekte, zwangerschap, borstvoeding, maagverkleining etc.)
apotheek

Welkom op de website van Apotheek de Waluwe

Op onze vernieuwde website kunt u terecht voor informatie over geneesmiddelen en gezondheid. Daarnaast vindt u praktische informatie over uw apotheek, zoals openingstijden en contactgegevens. Ook kunt u via de website uw medicatie herhalen.

Bij apotheek de Waluwe ligt de nadruk op deskundige voorlichting, persoonlijke aandacht en een snelle service. Dit vindt u terug in de missie en visie van apotheek de Waluwe.

Apotheek de Waluwe werkt nauw samen met Stadsapotheek Zaltbommel

Openingstijden

Uitgelicht: Medicijnafhaalautomaat & Herhaalservice

Voor het afhalen van medicijnen via een van onze afhaalautomaten in Zaltbommel of Gameren kunt u zich opgeven via onderstaande link. Meer informatie over de afhaalautomaten vindt u hier

Opgeven medicijnautomaat

Zit u bij een huisarts in Zaltbommel of Gameren en gebruikt u langdurig medicijnen? Wij kunnen dan zelf het recept voor u aanvragen bij uw huisarts en de medicijnen voor u klaarleggen in de apotheek. U krijgt automatisch een bericht wanneer de medicijnen klaar staan. Handig?

Handig om te weten

Medicijnen ophalen wanneer het ú uitkomt!

Vanaf nu kunt u bij apotheek de Waluwe uw herhaalrecepten ophalen vanuit een van de drie Geneesmiddeluitgifte-automaten.

Een automaat bevindt zich in de hal van het gezondheidscentrum de Waluwe  aan de van Heemstraweg west en is toegankelijk op alle dagen (dus ook op zaterdag en zondag!) van 07.00u tot 23.00u.

De 2e automaat bevindt zich in de Albert Heijn aan de steenweg en is toegankelijk tijdens de openingstijden van de Albert Heijn.

De 3e automaat bevindt zich aan de Ridderhof 3 in Gameren naast de ingang van huisartsenpraktijk de Peperstoep. Deze automaat is 24 uur per dag bereikbaar. Wachten behoort hiermee tot het verleden!

Doordat medicatie wordt opgehaald vanuit de automaat, hoeft u nooit meer te wachten. Deze manier van afhalen is eenvoudig, snel en betrouwbaar. Medicijnen worden vooraf gecontroleerd en klaargezet. U krijgt een bericht wanneer de medicatie klaarstaat. De automaat is voor zowel het personeel van de apotheek als ook voor u eenvoudig in gebruik en binnen de apotheek levert het extra tijd op voor het daadwerkelijk verlenen van zorg.

 

Indien u medicatie wenst op te halen uit de Geneesmiddeluitgifte-automaat ontvangt u een e-mail met daarin een persoonlijke code waarmee het recept kan worden afgehaald op een moment dat het ú uitkomt. Wanneer u gebruik wilt maken van de Geneesmiddeluitgifte-automaat, kunt u zich hiervoor aanmelden in de apotheek bij een van de medewerkers. Ook is aanmelden mogelijk door hier te klikken

 

Voor een folder klik hier en meer uitleg klik hier

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

Naast het afhalen van medicatie, bieden Stadsapotheek Zaltbommel en Apotheek de Waluwe talloze andere producten en diensten aan. Wilt u weten wat wij nog meer voor u kunnen betekenen?

Lees meer

Bereikbaarheid

Apotheek de Waluwe bevindt zich in een gezondheidscentrum in een buitenwijk van Zaltbommel, tegenover winkelcentrum De Portage. Voor de deur vindt u voldoende gratis parkeergelegenheid.

Kijksluiter

Kijksluiter maakt de bijsluiter begrijpelijk

Kijksluiter is een bibliotheek van momenteel 5.000 animatievideo’s, waarin de belangrijkste informatie uit de bijsluiter van een geneesmiddel in begrijpelijke spreektaal wordt uitgelegd. Kijksluiter is inhoudelijk volledig gebaseerd op de bijsluiter, maar vervangt deze niet.

Kijksluiter is bedoeld om thuis in alle rust te bekijken, eventueel samen met een familielid of mantelzorger. De video’s zijn gepersonaliseerd naar geslacht, leeftijd en de reden waarvoor het geneesmiddel is voorgeschreven. Kijksluiter is beschikbaar in verschillende talen, te weten Nederlands (inclusief ondertiteling), Engels, Turks en Arabisch.

 

Om de kijksluiter te raadplegen klik Hier

Landelijk schakelpunt (LSP)

Heeft u al toestemming gegeven voor het landelijk schakelpunt (LSP) zodat uw medicijngegevens ook beschikbaar zijn voor andere apotheken zoals bijvoorbeeld de dienstapotheek? Of wilt u graag weten wat het LSP inhoudt?

Bekijk hier wat het LSP inhoudt en regel uw toestemming.

Vichy

Stadsapotheek Zaltbommel en Apotheek de Waluwe hebben al jaren de huid- en haarverzorgingsproducten van Vichy in het assortiment. Wij hebben in elke apotheek apothekersassistenten die u kunnen adviseren over welke producten het best bij u passen.

Lees meer

Medicatierol

Gebruikt u veel medicijnen en bent u het overzicht verloren? Komt u er regelmatig achter dat u medicijnen vergeten bent in te nemen? Dan komt u misschien in aanmerking voor een medicatierol! Interessant? Lees hier meer over de medicatierol.

Bijwerking? Melden!

Ervaart u klachten en denkt u dat dit aan uw medicijn(en) ligt? Geef dit door aan uw apotheker. Samen met u melden wij dit bij het bijwerkingeninstituut Lareb. Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in Nederland. Daardoor zien we het snel als een bijwerking bij een bepaald geneesmiddel of vaccin opvallend vaak voorkomt. Dit systeem werkt alleen als er zoveel mogelijk bijwerkingen gemeld worden bij Lareb.

Geef uw bijwerking door aan de apotheek.

 

 

Actueel Medicatieoverzicht (AMO)

Heeft u een actueel medicatieoverzicht (AMO) nodig? Dan kunt u hiervoor terecht bij uw apotheek. Om een actueel medicatieoverzicht aan u te kunnen verstrekken zijn wij afhankelijk van de informatie die wij van u krijgen. Informeer ons daarom bij wijzigingen in de medicatie, gebruik van vrij verkrijgbare middelen (die u niet bij de apotheek aanschaft), zwangerschap, borstvoeding en allergieën!

Een AMO kunt u gratis afhalen in de apotheek

Weer een ander medicijn?!

U herkent het vast wel “Uw medicijn is momenteel niet leverbaar, dus u krijgt een ander merk van ons ” of “van uw zorgverzekeraar moeten wij dit merk leveren”. Wij moeten helaas vaak slecht nieuws vertellen aan de balie over de levering van uw medicijnen. Omdat de achtergrond van de problemen vaak te complex is voor de balie, willen wij u graag via onze website informeren.

Klik hier voor meer informatie!

Track and Trace

Krijg bericht wanneer u middel voor u klaarstaat in de apotheek met deze nieuwe gratis service. Voor meer informatie en aanmelden klik hier

Gebruik Email adres

Sinds kort vragen wij u ook naar uw e-mail adres. Wij gaan zorgvuldig met deze gegevens om en gebruiken deze alleen om u te laten weten of er medicijnen voor u klaar liggen bij de apotheek. Incidenteel (maximaal 1 a 2 keer per jaar) kunnen wij u ook benaderen via een email om deel te nemen aan een enquête. Wij hopen in deze op u deelname.

 

Mochten wij nog geen email adres van u hebben of is u email adres recent gewijzigd klik dan hier om een wijziging door te geven. 

Mochten er nog vragen zijn dan horen wij dat graag.

Privacy Statement

Privacy Statement

Medicijnafval: niet weggooien, maar inleveren

Een medicijn over dat u niet meer nodig heeft? Spoel dat niet door de gootsteen of de wc. Dat is slecht voor het milieu. Lever medicijnafval in bij uw apotheek of bij een inzamelpunt van de gemeente.

 

Afgeven bij apotheek of als klein chemisch afval

 

Heeft u medicijnen over? Spoel ze niet door de gootsteen of de wc. Ze kunnen dan terechtkomen in het grond- of oppervlaktewater en dat is slecht voor het milieu. De prullenbak is ook niet geschikt. Zeker niet wanneer er kleine kinderen in de buurt zijn.

 

Breng medicijnafval terug naar uw apotheek of naar een plek voor klein chemisch afval. Bijvoorbeeld het milieuplein in uw gemeente.

 

Medicijnafval aanleveren: stickers eraf, naalden in speciale naaldencontainer

 

Zo levert u medicijnafval aan:

 • doosjes: alleen de strips. De kartonnen doosjes kunnen bij het oud papier;
 • flesjes en tubes: verwijder het etiket, voor uw eigen privacy; doe gebruikte naalden altijd in een naaldencontainer.

 

Het is belangrijk om medicijnafval te scheiden, omdat het anders in het water terechtkomt. Oppervlaktewater, zoals meren en rivieren, of grondwater. En dat is slecht voor het milieu.

Medicijnresten in het oppervlakte- en grondwater kunnen in het drinkwater terechtkomen.

Daarnaast hebben medicijnresten invloed op de planten en dieren die in het water leven. Pijnstillers beschadigen bijvoorbeeld het weefsel van vissen.

 

Oude medicijnen hergebruiken?

 

U vraagt zich misschien af: kan een ander mijn oude medicijn niet gebruiken? Nee, dat kan helaas niet. Zodra een medicijn de apotheek verlaat, kan de apotheker niet meer garanderen dat het medicijn onder de juiste omstandigheden is bewaard. En dus nog veilig is voor een volgende gebruiker.

Daarom nemen apothekers maatregelen om te voorkomen dat hun patiënten medicijnen overhouden.

Voorlichtingsbijeenkomsten en servicedagen

Uw apotheek organiseert jaarlijks voorlichtingsbijeenkomsten waarbij elk jaar een ander onderwerp behandeld wordt, zoals diabetes, astma/COPD en hart- en vaatziekten.
Daarnaast organiseren we speciale servicedagen, waarbij u terecht kunt voor o.a. bloedsuikercontrole en inhalatie-instructies. Wanneer wij dit organiseren, ontvangt u een uitnodiging. Uiteraard kunt u hiervoor ook langskomen tijdens de openingstijden.

Algemene apotheek verkoop- en betalingsvoorwaarden

Algemene apotheek verkoop- en betalingsvoorwaarden

Een greep uit onze medische bibliotheek

Diabetes

Informatie over diabetes

Astma

Informatie over astma

COPD

Informatie over COPD

Hypertensie

Informatie over hypertensie