« Terug naar vorige pagina

Diensten

Persoonlijk gesprek met de apotheker

Indien u vragen heeft over het gebruik van uw medicatie of andere vragen heeft voor de apotheker dan kunt u een afspraak maken met een van de apothekers, mw. drs. M.M.J.J. Menheere, dhr. drs. B.J.A.C. van Dongen of  Mw. LJG van der Linden, MSc.

Bezorgservice

Indien u om medische redenen niet in de gelegenheid bent om zelf uw medicijnen op te halen dan kunt u op werkdagen gebruik maken van de gratis bezorgservice van de apotheek. Spoedmedicatie bezorgen wij dan zo snel mogelijk bij u thuis. Voor herhaalmedicatie hanteren wij vaste bezorgdagen per wijk/dorp. Vraag bij de apotheek welke vaste bezorgdag we hanteren voor uw wijk/dorp.

Medicatierol

Wanneer u meerdere soorten medicijnen gebruikt, heeft u vaak een grote voorraad aan verpakkingen in huis. Het is soms moeilijk om een overzicht te houden. Om toch uw medicijnen op tijd en in de juiste hoeveelheden in te nemen kan een medicatierol, ook wel een baxterrol genoemd, een praktische oplossing zijn voor u. De medicatierol bestaat uit zakjes waarin per tijdstip uw medicijnen zijn verpakt. Op ieder zakje staan de namen van de medicijnen die erin zitten, hoe deze eruit zien en hoe laat u deze moet innemen. Op het tijdstip dat u uw medicijnen moet innemen, scheurt u het zakje van de rol en kunt u uw medicijnen innemen. Wilt u meer informatie over de medicatierol? Neem dan gerust contact met ons op!

Huidadvies

Wij beschikken over speciaal opgeleide apothekersassistenten die u kunnen adviseren op het gebied van verzorging en bescherming van de huid. De apotheek beschikt over een lijn huidverzorgingsproducten van Vichy en Eucerin.

Proactieve herhaalservice

Met de proactieve herhaalservice zorgen wij ervoor dat uw medicijnen elke maand of elke drie maanden voor u klaar staan zonder dat u zelf een recept hoeft aan te vragen. Het gaat dan om medicijnen die u chronisch gebruikt. Het aanvragen van een recept wordt geregeld door de apotheek. Deze service bieden wij aan bij patiënten van dokter Preusting, Vollenberg, van der Linden en van de Meent.

De herhaalreceptenservice biedt de volgende voordelen:

  • De medicijnen liggen op tijd klaar in de apotheek
  • Wij regelen in overleg met uw arts dat uw recepten klaar staan
  • U hoeft niet meer te wachten tot medicatie klaar is gemaakt, het staat al klaar
  • Indien gewenst, krijgt u een overzicht van de medicatie die u gebruikt

Voor deze service kunt u zich aanmelden via onze website. Voor Apotheek de Waluwe klik hier, voor Stadsapotheek Zaltbommel klik hier. 

Herhaalservice via de website

Naast de proactieve herhaalservice biedt Stadsapotheek Zaltbommel ook een herhaalservice via de website aan. Via de website kunt u insuline en de anticonceptiepil (met uitzondering van de Diane-35 met als werkzame stoffen cyproteron/​ethinylestradiol) bestellen zonder recept. Daarnaast kunt u via de website het verzoek doen om medicatie klaar te leggen waarvan u een herhalingsrecept heeft ontvangen van de apotheek. Bestelt u dit voor 12:00 uur, dan liggen de medicijnen de volgende werkdag na 12.00 uur voor u klaar.

Medicatiebeoordeling

Naarmate mensen ouder worden, kan hun lichaam gevoeliger worden voor bepaalde klachten en bijwerkingen. Bijvoorbeeld doordat hun nieren minder goed werken. Ze hebben dan meer kans op klachten en bijwerkingen. Daarnaast gebruiken sommige 65-plussers veel medicijnen, die soms door verschillende artsen zijn voorgeschreven. Deze medicijnen kunnen bijwerkingen hebben, of elkaars werking beïnvloeden. Het kan dan lonen alle medicijnen eens naast elkaar te leggen. De apotheker kan dan samen met uw huisarts kijken hoe zij uw behandeling kunnen verbeteren. Wilt u weten of u in aanmerking komt voor een medicatiebeoordeling? Neem dan contact met ons op en vraag naar een apotheker!